No a já zase název "Dáme jídlo" vždycky interpretoval tak, že jsem třeba v kanceláři s kolegy a řekneme si "Dáme (si) jídlo" a protože jsem líný a mám raději ohřívané břečky, tak místo abych šel do restaurace, raději si zavolám nějakého cyklistu, co mi to přiveze k počítači do kanceláře...
Každopádně chápu potřebu sjednotit globální značku bez ohledu na lokální jazyk, ale asociaci "Dáme si jídlo" k jejich stávající doméně držím podstatně snáz, než s nějakým divným cizojazyčným novotvarem foodora...
Na jednu stranu máte pravdu, na druhou stranu má ten název svůj původ jinde než v dávání jídla. Jde spíš o využití frikulínské fráze „dáme jídlo?“, kterou používají frikulíni, když se jeden druhého ptá, jestli si nezajdou někam na něco k jídlu. Už jen proto jsem nikdy této služby nevyužil, praštěné názvy mě obvykle od využití služby odradí (pominu fakt, že jsem nevyužil ani žádnou jinou takovou službu, pokud nebyla součástí samotného restauračního zařízení, tzn. vlastní dovoz - v době lockdownové jsem si pro jídlo jezdil sám, abych taky vytáh aspoň paty z baráku a viděl i nějaké jiné obličeje). Přechod na Foodoru to nijak nezmění.
Ne všichni pracují ve městě v kancelářích a mají ten luxus si zajít na oběd do restaurace... Existují i místa, která jsou na okraji města a buď máte svojí vlastní krabičku, závodní jídelnu, zaměstnavatelem vybranou krabicovou mašinérii anebo dovoz z místní restaurace... Nicméně všechno je ohřívaný.. neřekl bych o sobě, že jsem líný.
Bohužel mám pocit, že u DameJidlo byl velký propad co se týče kvalitnějších restaurací. Kdy tam zbývaly , zůstávaly mnohdy různý "stánky a hladové okna se smažákem". Který si vytvářeli virtuální podniky na burgery, sushi, pizzu, bagety atd.... ve snaze ulovit ty, kteří by si jinak v tom stánku objednali leda vyvezeni septiku a ne jídlo.
Hodně podniků si vyřešilo dopravu samo a služby DJ zbytečně snižují tržby/zisk.
Kdysi jsem u nich objednával a to v městech přes desítku tisíc obyvatel. Hodně restauraci zmizelo a teď když koukám na nabídku podniků tak leda, že by jsi chtěl ubližovat.
A? Samozřejmě , že se to pozná třeba na jídle. Tím jaké jídlo je v nabidce , jak je připravené z čeho je poskládané/připravené. To že to někdo naskládá do krabiček to tak diametrálně změnit nemůže. Jsou i obaly které jsou zatavené , aby se to náhodou nezamíchalo. Neexistuje jediný obal a to polystyrenová krabička škeble.
Případně, že ten podnik nikde fyzicky nenajdete , není provozovna. Je kdyby to byl scam který odkazuje na obchod, na adrese kde je třeba parkoviště.... Tyhle virtuální podniky jsou vlastně jenom ty hladové okna online.
A celý je to potom marný když jsi v recenzi na nějakých mapách přečtete jak tam vlastně mají suprové jídlo kdy třeba nějaká 50letá sardel se rozplývá nad tím jak jsou tam hrozně výborné zákusky jasně protože když jí bylo 10 tak je pamatuje taky takový akorát že teď nejsou rukodělné ale koupené v makru. Případně jak jiné restauraci zase je ta autentická Vietnamská nikoliv Čínská kuchyně . Tak jistě dotyčný člověk má rád nepálivý kung-pao a po tuně vyhulených cigaret nepozná namletý cihly od papriky.
A já jsem byl zase naopak v neděli v "luxusní" restauraci, číšníci motýlky, bylo jich jak psů a přes výlohu na mne koukal podivný týpek a docela dlouho. Nakonec vlezl dovnitř a měl v ruce thermokrabici - byl to kurýr co čekal na jídlo. Hlavní pingl protočil panenky a se syčením toho Bulhara v prestižkách vypakoval a ty krabičky s jídlem mu za chvilku donesl pingl ven, kde si to mohl naskládat do boxu. A když dobře udělají profil, tak člověk nepozná, jestli objednává z Hotelu Mandarin nebo z likusáku.