já už nemůžu
před chvílí jsem v příspěvcích horlil jak se nesmí vzájemně napadat a jak se to má moderovat a teď se chectám a za břicho popadám a říkám si, to by byla věčná škoda tohle vtipné škádlení promazávat
skutečně to vypadá, že margarín je oproti "kultuře diskusí" poněkud off-topic ale když se podívám zpátky, nejsem schopen určit kde to měl moderátor utnout :-)
Na ptacky asi taky dojde, hned jak se ozve Spanelska vlada s pozadavkem vylepsit jejich rozpocet :-)
Burakove maslo asi zustane, je prece jenom z USA (AFAIK) a tam jurisdikce EU nesaha.
Samozrejme plati, ze kdyby nasi potravinari nebyli urvane baby, tak si dopredu pozadali o vyjimku s tim, ze jde o "krojovane jidlo". Protoze o nIc vic nez o prachy Madety a Babise nejde.
(pojdme obludu jeste chvili krmit) :-)
Jsou lide, kteri kupuji caj i v jinem baleni nez "v krabickach z Jemci".
Je to podobna vec, jako je pomazankove maslo, nebo odpoved ve ctyrce na otazku "Jake mate vino?" nebo nazyvat hruby destilat z brambor jmenem uslechtileho piti, pripadne nazyvat vec plnou soji a masokostniho separatu nazvem "spekacek".
"Ovocnemu caji" patri prislusne oznaceni - tj. "macerat ze zbytku plodu a listu rostlin plodicich ovoce" :-)
Máslo != pomazánkové máslo
Rum != tuzemský rum (inländer rum)
Sýr != játrový sýr (také nesprávně znamý jako paštika ve staniolu)
A z z nizozemských luhů grachtů:
Kaas != pindakaas, nakonec Američané to mají stejně.
Takže se vkrádá podezření, že nejde o rozlišení potravin, ale o naprosto samoúčelné akce. V lepším případě sloužící k zaměstnání byrokracie, v horším k selektivní buzeraci.
Ale kdepak, to se vůbec netýká EU. Vy, ne EU, jste do diskuze plácl věcně nepravdivý příspěvek o výrobku z ropy a doplnil to nějakým tím soudruhem, abyste uplatnil svou "morální převahu" nad případným oponentem.
Ale abych taky trochu přispěl ke kultivaci diskuzí, beru na vědomí, že vám pomazánkové máslo nechutná a zdržím se dalších komentářů k tématu, vtipálku.
porad nic? tak polopate, ja nejen ze nereagoval na eu v pm, ale ani na chut. pouze jsem naznacil, ze prirovnavat pm k margarinu je blbost, kdyz jedno je zivocisneho a druhe rostlinneho puvodu, ale to je fuk, pro vas je koukam podstatne, ze se to da namatlat na chleba, coz s trochou snahy jde i asfalt..
Nelze než pogratulovat. V těchto dvou příspěvcích jste dokonale předvedl patentovaný způsob spouštění sračkometu v diskuzích. O rádobyvtipném požívání oslovení "soudruhu" ani nemluvě. Více by na I-děsu opravdu z vaší strany nebylo třeba - dál už by to jelo samospádem.
Ale kdepak, jen jsem prilozil do kotle. Jedno z temat, ktere startuje spolehlive srackomet zdejsich trollu, je EU :-)
Pripadni moderatori to muzou vzit jako hezke demo toho, jak se takova diskuse rozjizdi a KDE ji meli zastavit.
(offtopic)
Pokud jde o konkretni vyrobek konkretni firmy, je odpovednost te firmy, co do nej dava. Pokud se odkazuji na nejaky obecny nazev, tak je treba se prizpusobit - pokud se PREDEM nedomluvim na vyjimkach. Ano, je to oskliva a zla standardizace potravin, lec pokud nechceme skoncit tim, ze budeme jit sracky s pilinama, tak je vice nez zadouci.
Podobne jako rum z brambor neni rum, tak ani maslo z ropy neni maslo (i kdyz se to nekterym zdejsim trollum nebude libit)...
(/offtopic)
Pochopil jste Vy rozdil mezi "proprietarnim" produktem a generickou potravinou?
Maslo je obecna surovina ktera se pouziva pro zpracovani ci vyrobu mnoha dalsich potravin a jako takove neni primo urceno k samostatne spotrebe (i kdyz proti gustu..) Maslo se uz mnoho staleti vyrabi stloukanim smetany, viz heslo na wikipedii. Z ceho a jak se vyrabi to druhe presne nevim ale silne pochybuji ze stejnym ci podobny zpusobem.
Porovnavat v dane souvislosti maslo a chutove nuance coca-coly je prinejmensim neuvazene...
Nevím, jestli jste pochopil předřečníka, ale píše o tom, že Coca-Cola v Německu má jiné složení a chutná jinak než u nás. EU opravdu nedokáže bez nahlédnutí do receptury udělat chemický rozbor a porovnat, že se 2 shodně označené výrobky liší? Tohle je totiž naprosto zjevné a do nebe volající klamání zákazníka, u másla se o tom dá polemizovat (přečtu si složení, vyzkouším, příště nekoupím, hotovo).
Presne tak. Mit moderovanou i nemoderovanou diskusi. Zvlast. Pod clankem zobrazovat jen prispevky z moderovane, nemoderovanou diskusi jen proklikem. Trollove po case polezou jen do te sve, protoze je to tam bude vic bavit:) IMHO to bude fungovat. Mazani prispevku je podivny pristup, ruzne krive povahy to zneuzivaji a zpetne se neda dohledat, zda si tim nekdo z redakce lecil mindrak nebo zastavil opravdoveho blba.
Hoax. Stačilo si přečíst zdrojové dokumenty v originálním anglickém zdroji (který samozřejmě diit.cz neuvádí). Dvojice originálních PDF z EU, ze kterého se vycházelo hovořila jinak. Kromě toho klíčové PDF, ze kterého se vyvodila panika, bylo už před lety zneplatněno – mnohem dříve, než se objevil tento článek.
Ostatně, na diit.cz je něco pravda jen výjimečně, když se spletou. Diit.cz je ekvivalent Blesku a Aha v IT.
K článkům na diit.cz si můžete vcelku automaticky přiřadit nálepku lež, nebo polopravda. Nic jiného tam nevychází.
Něco mezi sarkasmem, realitou a chmurnou předpovědí (naštěstí se provalila včas a nemusí naplnit): http://diit.cz/clanek/jeste-jednou-k-evropske-unii-a-grafickym-kartam
Nelze než pogratulovat. V těchto dvou příspěvcích jste dokonale předvedl patentovaný způsob spouštění sračkometu v diskuzích. O rádobyvtipném požívání oslovení "soudruhu" ani nemluvě. Více by na I-děsu opravdu z vaší strany nebylo třeba - dál už by to jelo samospádem.
Z druhé strany, netušíte náhodou, proč té samé EU nevadí, že jeden a ten samý Persil vyrobený v Německu a např. v Maďarsku jsou dva poněkud rozdílné výrobky? Nebo národní odlišnosti Coca-coly? atd...
To je zajimave, najednou se spousta lidi rozciluje a pritom je to srovnani zhruba stejne prilehave jako srovnani s maslem :-)
Zkuste se na problem obcas mrknout z druhe strany, pomaha to.
Vice z me strany netreba.
Je mozne, ze tam ropa neni, ale v takovem pripade tam tu ropnou chut museji dodavat nejakym umelym dochucovadlem. Nicmene posouzeni chuti nechavam na kazdem soudruhovi :-)
Tenhle argument by zněl veskrze logicky, kdyby naprosto identická situace jako je s naším pomazánkovým máslem nebyla minimálně s dalšími dvaceti "másly" (resp. nemásly, chcete-li).
Je skutečně v době, kdy Řecko je dva roky v háji, Španělsko a Portugalsko taktéž, Itálie k tomu nemá daleko. A EU řeší pomazánková másla.
Mimochodem tuší někdo zda článek http://diit.cz/clanek/evropska-unie-zakazali-jsme-zarovky-zakazeme-i-graficke-karty je hoax, sarkasmus nebo realita? Já už to v poslední době u těch EU vychytávek přestávám zvládat rozlišovat.
no nevim nevim, videl jste nekdy slozeni pomazankoveho masla a margarinu? to je jeako srovnavat multikaru s zebrinakem, oboje ma 4 kola a taky na obou odvezete kopku hnoje, presto je mezi nimi diametralni rozdil.
ps: co je ropackeho na slozeni smetana, smetanova kultura, syrovatka, mleko, br. skrob + koreni a pripadne surovina podle nazvu (bylinkove, pazitkove, sunkove, paprikove ...)
Problém s pomazánkovým máslem je někde jinde: totiž v neschopnosti EU pochopit skutečnost, že "pomazánkové máslo" není nutně totéž co "butter", zrovna tak, jako "marmeláda" není nutně totéž co "marmalade". A ano, je to svým způsobem národnostní otázka: nevím, z jakého titulu by nám měli Němci, Francouzi či Angličané vysvětlovat, to v češtině znamená to které slovo. My jim taky do jejich pseudořečí nežvaníme. ;-)
Protože ty brepto neotevřete diskuzi u daného článku, tak se logicky ty příspěvky objeví jinde. Zvláště když ty vaše články jsou jednostranné a často lživé. Zkuste napsat o skutečné realitě, pak se možná změní i diskuze. Zvu Vás nebo kolegy z brněnské redakce k nám do Bronxu, pak si povíme. Není to v 99% rasismus, ale popsání reality, občas nějaký vtip (to už nemáte ani smysl pro humor?). Ano, občas se tam objeví vysloveně provokace, ale těch je minimum.
Vy raději buďte potichu. Když píšete tendenční články, často zavádějící a propagandistické, tak se nedivte, že diskutující na idnesu se v diskuzích chovají tak jak se chovají - je to jen logické vyústění nekvalitní práce vašich "novinářů". Můžete si za to sami a svým směšným přístupem to lepší nebude... PS: co ta diskuze u redakčního blogu o změnách v diskuzích, ta zmizela kam?
To, že nápor nešlo zvládnout, ukazuje zejména na nešikovně navržené uživatelské rozhraní pro moderátory. Se slušně navrženým ovládáním není problém vyřídit jeden nevhodný příspěvek během řádově jednotek sekund.
Mimo to, lze postupovat i opačně: nemazat špatné příspěvky, ale naopak zvýhodňovat ty dobré, aby se objevily na začátku diskuse a žumpa zůstala až hluboko dole, kde si jí budou všímat jenom její obyvatelé. To lze snadno spojit s udržováním "karmy" jednotlivých účtů: uživatelé, o nichž se ví, že píší dobré příspěvky, jsou automaticky v hodnocení zvýhodněni. Hodně pěkně má systém moderování diskusí vyřešený třeba Slashdot -- trollové se tam sice také vyskytují, ale při běžném čtení na ně narazím málokdy, protože jejich příspěvky jsou skryty hluboko v diskusi.
Myslím, že by stálo za to se poučit, místo abyste pořád dokola říkali, že to nejde.
Tomu nějak nerozumím. Proč si mají čtenáři článku o pomazánkovém másle číst nějaké rasistické výšplechty? Já myslím, že nemají.
Jestli máte pocit, že články jsou nevyvážené, můžete si stěžovat šéfredaktorovi, ale předtím doporučuji nastudovat nějakou teorii, možná postačí česká Wikipedie: http://cs.wikipedia.org/wiki/Zpr%C3%A1va
Dám vám příklad ze včerejška. Pod jedním článkem jsme museli zavřít diskuzi, protože již nešlo mazat jednotlivé příspěvky. Tak masivní nápor nešlo zvládnout.
Po chvíli museli administrátoři začít mazat pod článkem, který měl ten den nejčetnější diskuzi, protože lidé tam chtěli diskutovat o tématu článku, který měl smazanou diskuzi. Nakonec se podařilo většinu příspěvků mimo téma zlikvidovat. A to jsou pouze dva články, ovšem diskuze je aktivní pod desítkou či spíše stovkou článků.
Já se obávám, že to musí být kontinuální proces. Po nějaké době (až vymřou trolové) se to může změnit na občas, ale začátek musí být tvrdý: když někdo napíše hovadinu, ta by se tam správně ani neměla objevit... Je mi jasné, že to naráží na problémy (nutnost ten začátek podpořit spoustou lidí, co to budou filtrovat, respekt k cizím názorům a ne "tenhle nemá rád Frantu, tak ho promáznu", a mnohé jiné). Ale repelentní vliv na troly to bude mít jenom tehdy, bude-li reakce okamžitá.
Myslím, že to by nestačilo. Plno článků je takových, že jsou jeden den vydány a především ten jeden den se pod nimi diskutuje. (Teď pochopitelně mluvím o zpravodajském webu.) Když se na tu diskusi "občas někdo podívá", tak to nebude moc užitečné, protože mezitím tam ten hnůj prostě bude, a za den či dva už většinou článek ani diskuse ne že nikoho nezajímají, ale prostě už na ně přijde mnohem méně lidí.
Taky jsem názoru, že by stačil člověk co se občas do diskuse podívá a smaže co tam nepatří. Po čase by ti žumpaři odtáhli pryč. Ona je to opravdu jen žumpa. Diskuse kde je 500+ příspěvků se nedá číst. Nemá smysl se o to ani pokoušet. Natož se snažit s něčím zajímavým přispět. Stejně by se k tomu nikdo neprokousal..
Ovšem musí tu byt nejdřív zájem majitele. Musí si vybrat. Buď 1000x zobrazená stránka nebo pověst servru. Zřejmě tedy vítězí počet zobrazení.