Bohužel to musím říct i přes to, že pořady o vaří mě baví...Zdeněk dělá recepty sice oku lahodící, ale pro běžného českého "šéfa na grilu" jsou totálně k ničemu...používá suroviny, které jsou celkem drahé a při uspořádání garden party, akce zruinuje rozpočet domácnosti...
Měli se spíš zaměřit na českou klasiku, ta by diváky přitáhla - co doma grilujete? klobásy z globusu, krkovici (buď naložíte sami nebo koupíte už naložený), občas si někdo ugriluje zeleninu, špízy, ryby apod.
Kdyby se ubírali tímto směrem, tak sledovanost jim určitě vyleze...ukázat nějaký dipy, marinády nebo něco takovýho a pokud možno rychlýho a jednoduchýho...
Je možné, že se to v dalších dílech zlepší, uvidíme
S tímhle se obraťte na pana Babicu. Nezapomeňte, že v Česku neexistují lidé jen s nízkými platy a i my se necháme rádi přiučit nějakým zajímavým novinkám z kvalitních surovin. Nevím, proč by se pořád mělo v televizi vařit jen pro chudé. Možná, že máte pravdu, protože já se, a to se nechci nijak chlubit, do takové situace příliš vžít neumím, ale nevím proč by se televizní vaření mělo zaměřit na chudší diváky a ti, kteří mají na to, aby si uvařili lépe, by měli být diskriminováni. Nechte nám Pohlreicha na Primě a pro vás se potom vysílá hromada dalších pořadů - Babica, Kluci v akci, Co bude dnes k večeři, Tescoma s chutí, Prostřeno apod.
no a to je právě ta "vysoká" sledovanost...ono tu fakt nejde o to kolik ma kdo jakej plat, tady jde o to, ze si prima stezuje na sledovanost...co tam vaří není pro masy a úrávě proto je sledovanost jeká je...trochu odbočím, kolik lidí si kupuje časopis food?
btw, tyhle porady me moc nelakaj - jsou lepsi na jinech kanalech
Nikde jsem v té aktualitě nenašel něco, co by se dalo vykládat, že si Prima stěžuje na malou sledovanost. Počet diváků odpovídá zhruba tomu, čeho Prima dosahovala v tomto časovém slotu i dříve, např. u Farmáře. První díl nabalil o něco víc lidí, protože někteří zřejmě čekali další reality show, ale tohle je prostě pořad o grilování. Já jsem spokojený, že je takový jako je - vaše "vaření pro masy" ve mně evokuje maximálně tak různéh závodky, školní jídelny a nádražní vývařovny. A pokud jde o ty suroviny, tak si nemyslím, že by v odvysílaných dvou dílech bylo něco výrazně drahého a nedostupného, co by mělo zruinovat rodinný rozpočet. Pravda, ne vždy je příprava rychlá a jednoduchá, ale díky za to! Koupit naloženou krkovici v Globusu a prsknout ji na gril, na to žádný pořad o vaření snad není třeba. Maximálně, to zavání stejným průserem jako bio okurky ze Španělska a bez toho se rád obejdu. Jediné, co by v Šéfovi být nemuselo, co je tam zbytečné, tak to je jeho zpovídání Halinou.
Zpovídání Halinou mi nevadí, Pohlreich je fenomén a lidi zajímá jeho život. Mě na pořadu vadí jedna věc a sice totální nezvládnutí natáčení při svítícím slunci. Ke konci každého dílu, když už se griluje k večeru, je to OK, ale když natáčí odpoledne, tak je prakticky celý Pohlreichův postup přípravy jídla schovaný v jeho stínu, takže není prakticky nic vidět. Nejsem moc dobrý ve fyzice, ale pokud mají ten altán tam takhle nastavený a nejde s ním nijak hýbat, aby se vařilo směrem na druhou stranu, tak by se mělo natáčet dopoledne, aby šel stín opačně a ne na jeho pracovní stůl. Jinak pořad je super a hlášky jako: Lepí se to jako hovno na košili; Jak říká můj fotr, prdel si to přebere; Tomuhle se říká sex na talíři; to už je prostě klasika a není divu, že si celej národ tohodle chlapíka oblíbil.
To jste ale vazeny pane na omylu. Nejenom v prvnim dile, ale i v tom druhem, vcerejsim pan Pohlreich nekolikrat zminil onen hlavni duvod proc na grilovani a surovinach nesetrit, nezvat lidi na slichtu z Globusu, nebo nejake prefabrikaty, ktery si koupite buhvi kde. Ale kdyz uz si neco ugrilovat, tak si k tomu koupit kvalitni suroviny, ktere se daji sehnat za rozumne penize. Aneb nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levny veci.
On si mistr Pohlraich radši koupí předraženou šlichtu někde ve snobském řeznictví dovezenou a skladovanou dovíkde a dovíjak dlouho, posype ji nějakým cizokrajním kořením, které se v normálních obchodech neprodává a pak to bude vydávat za zázrak :-(
Z takovýhle namyšlených snobů typu Pohlraicha a jeho prima fanklubu mě je nevolno a mnohem sympatičtější mi je novácký Babica, který si nehraje na rádobymistra světa.
Když jste to neviděl, tak nekomentujte. Zatím tam nebylo žádné předražené nóbl maso z nějakých snobských obchodů, ale normálně běžně dostupné maso, které dostanete v každém slušném řeznictví. Pokud pro vás tymián, estragón, provensálské koření, bazalka nebo šafrán je cizokrajným kořením, tak vás mohu jen politovat. Ale to taky neudělám, protože vám vlastně ani nejde o to, co v tom pořadu je skutečně vysíláno, vy prostě rád jen ze sebe děláte provokujícího hloupého exota. Takových troubů mi líto není, ti jsou jen k smíchu.:-)))
Nakupujte si dál v Lídlu, Penny a podobných paletových obchodech a vařte si s Babicou a jeho shoppingovými hrnci.
Na Babicu se nedívam také, takže klídek. Z kuchařských pořadů občas zkouknu jenom Co bude dnes k večeři nebo Kluky v akci. Mimochodem v Lídlu ani v Penny bych si maso nikdy nekoupil, ju ;-)
Jenom mě pobavily ty zdejší bláboly o šlichtě z Globusu. Protože kdyby zdejší kafrálci viděli něco o prodeji masa v obchodech, tak by jim došlo že stejnou kvalitu 90% řezníků v nějakých pajzlíkách v centru měst kam chodí nakupovat mistr Pohlraich nemá šanci z podstaty dodržet i kdyby se rozkrájeli. Vaše neustálé rýpání do mě mi je stále více k smíchu, protože se snažíte vyargumentovat nemožné :-DDDD
No o kafrálcích zřejmě něco víte, protože v 99% kafráte vy a jak se ukázalo, tak nemáte žádné zabrány ze sebe udělat prvotřídního exota a napsat o něčem, co jak se ukázalo jste vůbec neviděl. Argumentovat, že prakticky každý příspěvek od vás je jen snaha o hloupou provokaci, to snad ani není třeba, to zvládáte s přehledem sám.:-)
Tak co to presne hodnotite Mildo? Z Pohlreicha se vam dela zle a sdelujete nam, ze si nekde koupi predrazene maso, ac v poradu nekolikrat zminil, ze nejde o to, jaky maso clovek koupi, ale hlavne aby nekupoval polotovary typu vcerejsi Salsiccia vs doma pripravena. A na druhou stranu vyzdvihujete mistra Babicu, jehoz teleshoppingove vareni je ostudou ceske gastronomie a muzem se na to divat jak chceme.
Na Pohlraichovi mě vadí jeho arogance, samolibost a snobství. Naopak Babicovi přičítám k dobru že si na nic nehraje a v rozhovorech mluví rozumně. To že mu Nova zapráskala pořad teleshopingem nehodnotím, z toho asi není nadšen ani on sám ;-)
V rozhovorech, ze mluvi pan Babica rozumne. To jste asi necetl rozhovor MF Dnes s nim cca. pred rokem, ve kterem to chvilemi vypadalo, ze jede na dost slusnych drogach. Zdenek Pohlreich je mozna samoliby snob, ale to vetsina uspesnych lidi sem tam byva, nenazval bych to zrovna samolibosti, ale necham vas v tom.
Mildo, nikdo vám to nevěří, že to myslíte vážně. Je smutné, že zatímco všichni tady dokážou pochválit i konkurenční osobnosti a pohanit tváře své oblíbené televize, tak vy si pořád jedete v tom svém trapném stoprocentním stylu - co je na Primě, je totálně špatně, co je na Barrandově, je nejlepší. A jestli to myslíte skutečně vážně a raději si dáte nějaké prošlé břichaboly za 5,50 od Babicy namísto kvalitního jídla od Pohlreicha, tak je mi vás upřímně líto.
Nezdá se ti že 2 a 3 věta v tvém názoru jdou nějak proti sobě?
Někdy mě přijde že Prima má podobně jako Bártovi VV stejné komando ostrých hochů kteří za úplatu ovlivňují diskuze na netu ve prospěch svého chlebodárce ;-)
V případě pořadů o vaření se budu Primy zastávat na 101%, protože tam skutečně nemá žádného konkurenta. Vždy hodnotím pouze to, jak co cítím. Nemůžu za to, že se mi pořady Primy a Coolu líbí nejvíc, myslím, že takových lidí je v ČR poměrně dost. Vy ale chválíte JEN to, co vysílá Barrandov a vše ostatní kritizujete. My tu nejsme za televize, ale vy asi ano.
Pokud chci pořadem oslovit masového diváka, nemůžu vařit recepty ze surovin pro pár snobů a pak plakat že se diváci nekoukají ;-)
Dobrý kompromis je v Co bude dnes k večeři, kde kuchař k drahým a pro diváka neznámým surovinám dodává tuzemské ekvivalenty čím by se daly nahradit.
Ten rozpor mezi značkou a noname nemusí probíhat jen u elektroniky. I v surovinách na vaření je to podobné. Můžeme si pochutnávat na levných jogurtech s konzistencí nezatvrdlé sádry, nebo si kupovat ty drahé "pravé". Také suroviny na gril lze nakoupit jako prefabrikát, nebo se plácnout přes kapsu a obětovat své peníze za opravdu kvalitní maso. Nemám dojem, že u Šéfa se vaří ze speciálních surovin dovezených z daleké ciziny, pokud to zrovna není maso z jihoamerických býků, ale i v našich řeznictvích se dá koupit kvalitní a proto drahé maso. Nebo někomu stačí málo a tak si může rovnou zajít do fastfoodu a jakousi mletinu v housce si koupit poměrně levně, nebo si může opéci ošizený vuřt z řetězce. Komentovaný pořad si ale nedává za cíl vařit jen levně, ale hlavně kvalitně.
Nesrovnávejte prosím nějakého pomocného kuchaře z desetiminutového teleshoppingového pořadu na Barrandově s takovou veličinou, jako je Pohlreich. Buďte trochu soudný, Mildo :)
Už jste Mildo četl článek na Vitalia.cz - V open space se daří psychopatům...??? A nejlepší je, že jeden jedinec zaplevelí diskusi na několika fórech zároveň.
Ale k pořadu. Přece Pohlreich razí celou dobu vaření z kvalitních surovin a "návrat ke kořenům". Proto se nedivím zaměření pořadu. Osobně se mi hodně líbí. Jen by mohl být trochu peprnější.
Tak Šéf na grilu se vysílá před 22. hodinou a kvůli zbytečné RRTV ho Prima musí krotit. Škoda, jeho hlášky jsou skutečně legendární. A souhlasím s Váma, nechápu, jak někdo může kritizovat člověka, který se snaží zlepšit českou gastronomii a naučit Čechy jíst kvalitní a čerstvé suroviny, a oproti tomu vyzdvihovat člověka, který patlá nejlevnější suroviny bezhlavě dohromady? Takový člověk rozhodně není v pořádku a v tomto případě neexistuje žádná tolerance k názorům jiných, protože to jsou názory hraničící s nějakou zdravotní poruchou.