Myslim ze to uz tu bylo, dost nepovedeny ale viditelne okopirovane ukoly, jmenovalo se to "Na noze".
Na druhou stranu porad lepsi nez vsechno ostatni co na Prime davaji. Cesky divak je nenarocny staci mu Babica. Dobre vam tak, nikoho nezajima kvalita hlavne ze tam vidi ceske herce nebo radoby celebrity.
Buhuzel Hell's Kitchen daval Barrandov ale kvuli male sledovanosti to v pulce ctvrte rady ukoncil. Jeste ze mame internet a takove to skvosty si lze stahnout.
Zbylé díly Hell's Kitchen Barrandov odvysílal po pauzičce v dřívějším čase.
Jinak ať se mistr Pohlraich stará o svoje prima kšefty a nezávidí Jirkovi Babicovi jeho vyšší sledovanost ;-)
Moment,pánové myslím si že by Zděnek Phlreich by měl dostat šanci dokázat že lidi by žádali kvalitu a hodnotu jídla před levnou a kvantitou hodnotou co dodává p.Babica a domnívám se že tím zasahuje velkou část Nováckých diváků,tak proč by p.Pohlraich nemohl zasáhnout ty náročnější a náročné diváky na hodnotu a kvalitu jídla,jinými slovy labužníky a chuťové odborníky co se týče jídla,a pokud to tento pán dokáže,pak může kritizovat pana Babicu,když bude jeho show a jídlo a postupy okouzlující a žádané skoro podobně jako p.Babica u jiných diváků,proč by si p.Pohlreich nemohl vytvořit své náročné diváky kteří hledají kvalitu a chuťový recept na vychutnání jídla a nejen zasycení žaludku a hladu =)
Máte pravdu, Babica i Pohlraich cílí každý na jinou skupinu diváků. Ovšem to neznamená že Pohlraich musí Babicu sprostě urážet. Ono není moc lidí, kteří si mohou dovolit chodit každý den do restaurace v cenových relacích mistra Pohlraicha, holt každý nemá takový prima plat ;-)
Těžko říct co je lepší, zda uvařit levně přiměřeně chutně, nebo uvařit chutně přiměřeně draze.
Každý "kuchař" má svoje odůvodnění proč tak káže činit, podle mého názoru by se ale různé ochucovadla atd. měli omezovat a tím podpořit čistou chuť jednotlivých ingrediencí v jídle. Každopádně by se měla dodržovat přesná skladba ingrediencí v receptu u profesionálních kuchařů (v restauracích). Když si v restauraci dám vepřový řízek a oni mi přinesou kuřecí tak se hned ozvu. Pokud si dám italský těstoviny a místo parmazánu tam je nastrouhaný eidam tak mi to má být jedno? Úplně stejná situace. Objednám si jídlo a pod názvem toho jídla znám nějakou chuť. Pak mi přinesou něco vytvořené podle zrovna u nich dostupných surovin, a nestačím se divit.
Proč bych si tu samou chuť nemohl vychutnat i doma? Podle Babici fakt nemohl.
Nechápu proč by jste si nemohl dát co chcete doma kvůli Babicovi,já jsem teda nenašel jediný důvod.Když se mě bude líbit recept od Pohlreicha,uvařím si ho a opačně to samé u Babici.Ne každý kdo si vaří doma má možnost si doma vařit draze a kupovat si parmazán.Před pár roky nikdo Pohlreicha neznal a každému chutnalo v knajpě a neměli problémy s eidamem.Ted každý umí jen papouškovat a rozdávat rozumy p.Pohlreicha a nadávat na eidam,kečup atd.
Mildo, neztrapňujte se tu zastáváním Babicy. Pohlreich má naprosté právo a požehnání od drtivé většiny národa se do toho patlala z Novy navážet. Zatímco Pohlreich se snaží dostat českou gastronomii na špičkovou úroveň, Babica ji sráží hluboce dolů do nějakých 70. let. Mimochodem Pohlreichovy pořady mají i přes silnější konkurenci v prime timu mnohem větší sledovanost, to tu taky nemusíme řešit. A navíc FB stránky mluví jasně - Pohlreich má přes 100.000 fanoušků, Babica pár stovek. Nebudeme tu proto srovnávat úchyla z Novy se špičkou naší gastronomie, to by bylo směšné!
Abysme si rozumněli, nesleduji ani Babicu ani Pohlraicha. Jenom se mě nelíbí Pohlraichova arogance, vulgarita a narcismus. Naopak s Babicou jsem četl nějaký rozhovory a bylo vidět že to má v hlavě srovnaný. Jinak úchyly si radši nechte na ten prima FB, tam jich je plno :-D
Babica to v hlavě moc srovnaný nemá, když je schopen vařit takové zvratky, ze kterých se dělá normálním lidem špatně. Ani kdybych neměl peníze, tak nebudu zkoušet ty jeho hokusy pokusy. Navíc Pohlreich jasně radí - na dobré jídlo stačí kvalitní suroviny, u kterých by měla vyniknout jejich přirozená chuť a ne je zahyzdit tisícem dalších kravin a chemických sajrajtů. Takže stačí pár surovin a jdou s tím dělat divy. A věřte, že to mnohdy vyjde levněji, než Babicovy avokádové palačinky s jelitem. Dobrou chuť přeji!
Jestli jste cetl ten samy rozhovor co kdysi ja v Magazinu MF Dnes, tak jsem na drogach bud ja a nebo vy. Nemuzu si pomoct, ale onen rozhovor mi pripadal, jako kdyby byl veden se zastupcem Vesmirnych lidi. Naprosto zcestne odpovedi na otazky, neustala potreba ze sebe udelat chudacka atp. Pan Babica se svym poradem cili na toho, koho cili, videl jsem onehda jeho cilovku v metru, rodinka ktera nejspis prijela do Prahy v duchu toho, v cem chodi na pole, nebo do hospody ve sve domovske vesnici. Bavili se o tom, jak si vecer uvari tu super bastu, co vcera delal Jirka v telce. A za vsechny hlasky moje oblibena pana Babicy: "Nebo jsme dělali v Düsseldorfu takovou akci pro pět tisíc lidí a vezli jsme tam jídlo kamionama. Všechno jsme to přišpendlili, aby to po cestě drželo. Přišpendlili jsme to blbě. Přijeli jsme na místo, otevřeli dveře a puding plaval v nudlích, krabi se v tom plácali… Za tři hodiny jsme to museli dát do původního stavu."
Navíc tvrdit, že Zdeněk vaří pouze pro hoch nóbl je nesmysl. Kdo sledoval "Ano, šéfe" viděl, jaké s odpuštěním putyky navštěvoval. Proč putyky? Když jsme viděli v čem a jak leckde vaří, musel se nám zdvihat žaludek. Občas kuchyně vypadaly spíše jako jeskyně s krápníky mastné špíny, je vidět že u nich leta nebyla hygiena. Tam také nelze mluvit češtinou spisovnou, ale jadrnou. Navíc se v těchto restauracích stravují běžní lidé, tak proč jim neservírovat jídlo poživatelné a upravené za rozumno cenu. Kejdu ve smyslu vše na jedné pánvi dohromady smíchané si mohu udělat doma jako rychlovku, v restauraci očekávám něco upraveného.
Dobré také bylo, jak Nova a i samotný Babica před startem toho pořadu rozhlašovali, že jim bude vařit vyhlášený šéfkuchař německé restaurace. Netrvalo dlouho a noviny do Německa zavolali a díky tomu víme, že tam Jirka dělal jen přicmrndávače, který krájel mrkev do polívky a kvůli problémům s alkoholem ho za dva měsíce vyrazili. Proto nesnáším Novu a většinu jejich tváří, protože to jsou nýmandi, kteří jenom národu lžou.
Já se třeba na babicovy dobroty nedívám.Co se týče novy, tak má nejhorší pořady, kromě Ordinace.Na primě s pořady u mě vedou na plné čáře.Nova se snaží pouze kopírovat, ovšem marně :-)
Pokud ponecháme názor pana Pohlreicha na pana Babicu stranou, oba moderují zcela odlišné pořady. "Ano šéfe!" nemá za cíl naučit diváky něco vařit, ale ukázat profikuchařům i jejich hostům, že se dá tato profese dělat dobře, chutně, esteticky i ekonomicky, nebo zcela naopak. Chuť některých předváděných pokrmů si nedovedu sice představit, ale záběry na přímo hrůzné a nehygienické poměry v některých "jedových chýších" na mne zapůsobily velmi silně. Sice stále platí "čeho oko nevidí, toho srdce neželí", ale něco byla až moc silná káva, jak se dá také vařit a v jakých podmínkách. Snad nejhůře na mne zapůsobily scény, kdy kuchař ani svůj výtvor neochutná a přiznává se, že by to sám nejedl. Celkem mne nechaly chladným ekonomické problémy některých restaurací, ale nakonec se to musí odrazit i v úrovní nabízených jídel.
Babicův pořad nesleduji, proto ani neznám, nejsem totiž ani amatérský kuchař a bohatě mi stačí to, co dostanu na talíř od ostatních. Jen by ve mně mohly některé pokrmy vyvolávat ještě větší chutě, než musím přirozeně krotit.