Nejsem urcite cilovka pro podobne sluzby, protoze se stravuju pomerne specificky. Nicmene predstavoval jsem si nez jsem si precetl tento rozhovor, ze to je tak, ze sluzba nabizi rozvoz jidel restauracim, ktere to neumi sami. Ted ale koukam, ze rozvoz zajistuji vlastnima silama restaurace. No v tom pripade proste nevidim pridanou hodnotu te sluzby. Proc by si zakaznik nemel objednat jidlo primo od sve oblibene restaurace a proc by mel spolehat na dalsi clanek, ktery si akorat vezme provizi a jidlo to teda prodrazuje?
Cena jídla se nemění, "provize" pro takovou službu hradí plně restaurace (tím samozřejmě se může jídlo zdražit, ale hromadně a vše, nikdy by neměly být rozdíly mezi cenou jídla v restauraci a přes nějakou objednávkou službu.
Jedinou výhodu vidím v garanci, např.: jídlo zdarma, když restaurace nedodá jídlo do 1 hodiny apod.
Přidaná hodnota pro zákazníka je pohodlí a širký výběr. Jednoduše zjistíte kdo Vám jídlo donese až ke dvěřím či do kanceláře a přímo si jej objednáte pomoci několika kliknutí.
Pro restaurace se jedná o velice efektivní způsob získání dodatečných objednávek. Mohou se tak plně věnovat přípravě skvělého jídla a svou online prezenci přenechat dedikovanému týmu odborníků.
Já bych přidanou hodnotu viděl. Pokud vím co chci jíst a vím co zrovna restaurace má v menu, tak je to zbytečná služba. Nicméně pokud si chci vybrat z různých jídel tak dojdu sem a vyberu si na co dostanu chuť.
Mám třeba jednu oblíbenou restauraci s rozvozem, ale pokud mají zrovna zavřeno, nebo zrovna nemají nic na co bych měl chuť tak jsem rád, že existuje jednotné místo kde najít další možnosti co si objednat.
Ja nevidim ani v te garanci nic pridaneho, protoze v restauraci, ktera nabizi dodavku jidla do jedne hodiny a nesplni to uz podruhe neobjednam a prejdu jinam. Je to podobne jako kdyz do te hospody jdu naprimo, pokud tam sedim a hodinu cekam na smazak a stale nic, zaplatim pivo a odchazim.
Jiste ... uz vidim jak zive podnikatele, kterej bude platit provizi a nepromitne si to do cen ... => restaurace bud ma tak maly zprostredkovany obrat, ze to neresi, nebo je tak draha, ze to neresi.
Ale jelikoz vetsina podnikatelu resi i platby kartou, tak chci videt, jak budou nekomu nadsene platit nejakou provizi.
Pohodli je v cem? Ze je to uplne stejne jako kdybych objednal primo v restauraci? Umite zkombinovat objednavky z ruznych restauraci na jednu platbu / rozvoz? Asi ne. Takze o nicem. Vyber bude take mensi, protoze konkurence zahrnuje diky vlastnimu rozvozu i restaurace, ktere mit nemuzete. Nemluve o tom jak budete resit problemy s dodanim, napr. spatnou kvalitu ci dlouhou dobu rozvozu nekde z Berlina? Tipnu si - nijak, zkasiruje se provize a zakaznik bude kazdemu ukradeny. Mozna kdybyste byly prvni v ČR, bych to ocenil, ale jste minimalne druzi a jeste s horsim servisem. Zbytecna sluzba.