Vlákno názorů k článku Příkladně odstartovaný startup Scuk hledá dobré jídlo a pití od Inkvizitor - OK, děkuji za odpověď a držím palce. ;-)

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2010 23:28

    Inkvizitor (neregistrovaný)
    Ehm, tady jsem ujel, ten odkaz tam je, už jsem asi příliš unavený. Beru zpět.
  • 4. 8. 2010 23:26

    Cuketka (neregistrovaný)
    Případů, kdy bude u jednoho podniku jediná recenze, bude postupně ubývat. Cílem je dodat ke každému podniku víc hlasů, které dostanou podnik do správné perspektivy. Zkuste si projet podniky, které už mají více recenzí (extrémní příklad je třeba Lokál, Na Kopci), tam už to vypadá lépe a obraz o podniku je kompletní. ;)

    Na kvalitu recenzí máme hlavní mechanismus v podobě zpětné vazby a karmy. Z toho jak systém funguje v prvních dnech provozu, zatím filtrování nekvalitních textů funguje - recenze, které překročí určitou minimální hranici karmy, se samy vyřazují a jejich vliv na hodnocení je tím eliminován.

    Pro naše Scukaře máme taky připravený dlouhodobý vzdělávací program, který by je měl posunout dále (samozřejmě pokud budou chtít). Kvalitu textů bereme vážně a budeme je neustále zvyšovat. Určitě se nechceme schovávat za hodnocení bez textové části pouze s hlasováním s čísly.

    Chceme taky, aby se návštěvníci také postupně seznamovali s oblíbenými Scukaři, jejichž styl jim sedí a ty sledovali podrobněji. ;)
  • 4. 8. 2010 23:23

    Inkvizitor (neregistrovaný)
    Mimochodem, nevím, jak je ta recenze stará, ale já jsem si stránky restaurace našel a denní menu tam (na rozdíl od informace ze vzpomínané recenze) je: http://www.restaurantolse.cz/en/daily-menu.html

    Podle informací ze stránek restaurace se tam točí následující piva:

    0,5 l Pilsner Urquell 12°
    33,-
    0,3 l Pilsner Urquell 12° 20,-
    0,4 l Master dark special 18° 32,-
    0,5 l Porter 24,-
    0,3 l
    Porter 15,-
    0,5 l Black and Tan beer 29,-
    0,3 l Black and Tan beer 18,-

    Žádného Kozla tam nevidím. Je na vině recenze (resp. její neaktuálnost), nebo oficiální stránky lžou? Proč "objektivní recenze" nehodnotí i internetovou prezentaci restaurace nebo na ni neobsahuje alespoň odkaz? Podle mě i proto, že redakční systém s tím nepočítá, recenze nejsou strukturované, ale psané volnou formou (kromě názvu a 3 hodnotících kritérií, na které tam zjevně budou políčka v zadávacím formuláři).

    Přidat, hoši a děvčata, měli byste přidat.
  • 4. 8. 2010 23:10

    Inkvizitor (neregistrovaný)
    Hezký pokus. Jelikož bydlím na Žižkově, zkusil jsem "během pár minut najít podnik, který někdo navštívil a objektivně zhodnotil". OK, restaurace Olše:

    > V Žižkovském restaurantu Olše se prý příjemně sedí i večer, já mohu zatím posoudit jen polední atmosféru a nabídku.

    No já tedy nevím, co je podle Tebe objektivní zhodnocení a jakou má (při vší úctě) hodnotitelka předpoklady kromě toho, že občas chodí na oběd do restaurace (očividně neumí pořádně česky, viz její obrat "mojí rakvičku" z jiné recenze), ale jsem přesvědčen o tom, že zprávy typu "jedna paní povídala" (prý) do objektivního hodnocení nepatří.

    > Prostor je sklem rozdělen na dvě části - jedna je myslím nekuřácká a druhá kuřácká, v poledne se to moc nepozná - a několik menších polouzavřených salonků.

    No když už to neumím sám poznat a nenajdu si čas, abych do té restaurace zašel večer, kdy se smí kouřit, tak se aspoň zeptám obsluhy.

    > Čepuje se tankové plzeňské pivo, mají i tmavého Kozla a točenou Kofolu.

    Tak nějak bych čekal, že to pivo hodnotitel aspoň ochutná, pil jsem pivo z tanku, které bylo otřesné, to není žádná záruka kvality. Plzeň točí skoro všude, černého Kozla zase pije málokdo, ta informace o Kofole je v zásadě jediná relevantní; pokud je rozumně vychlazená, nedá se na ní skoro nic zkazit.

    Vůbec bych ale čekal, že "objektivní hodnotitelka" (znovu zdůrazňuju, tohle není snaha ji zostudit, vytáhnul jsem toto hodnocení jako příklad) zcela napíše, co v restauraci ochutnala, co jí na jídle či nápoji učarovalo, co nestálo za nic atd. Zrovna tak to hodnocení prostředí - byly čisté ubrusy, stoly, proč dostala restaurace v této kategorii 4 okvětní plátky z 5?

    K Panu Cuketkovi mám respekt a proto stránkám odpouštím trochu infantilní název "Scuk" i tuhle zjevnou reklamu, ale kromě velikosti databáze, dost nepříjemného rozvržení stránky (když si chci číst o konkrétním podniku, nezajímá mě v tu chvíli mapa a nechci se při čtení tísnit v úzké nudli, která mi formátem připomíná nějaký "blogísek", chci fotky, chci, aby stránce informace o podniku dominovaly, minimálně, když si na odkaz kliknu prostředním tlačítkem), mě zajímá také kvalita recenze a podrobné informace. Na tomto by podle mě Scuk měl opravdu zapracovat.
  • 4. 8. 2010 15:43

    Ferda (neregistrovaný)
    No vidíte, filtrování v Hospodách v Brně se připravuje a další hospody na Scuku se také připravují.

    Prakticky jedinou slabinou Scuku - a v tom s vámi souhlasím - je to malé množství podniků, což se záhy prudce zlepší, protože pokud vím, tak se hlásí desítky recenzentů z "nepokrytých" oblastí, takže už brzy se mapa pokryje dalšími podniky.

    S těmi možnostmi - no já to zkrátka vidím jinak. Ano, je možné, že mi prozatím unikne dobrá hospoda, ale na druhou stranu se mi nestane, že bych třeba rodinu nebo kamarády vzal do údajně dobré hospody a pak z toho bylo velké zklamání, protože tu dobrou recenzi si napsal sám majitel. Což bohužel může být případem Hospod v Brně - zdánlivě nezávislý komentář může napsat majitel hospody. A nebo někdo, kdo se pohádá s pinglem z určitého podniku, pak napíše záporné hodnocení podniku, aby se pomstil. Takový systém je pro mě nedůvěryhodný, i když to tvůrce mohl zamýšlet sebelépe. Není tam ochrana proti zneužití.

    Scuk má v tomhle směru velmi přísná pravidla na toho, koho k hodnocení pustí.
  • 4. 8. 2010 15:42

    Marek Lutonský (neregistrovaný)
    Když restaurace v Brně, tak třeba www.fajnsmekr.cz. Tohle je dle mého skromného názoru dost příšerné :) Ale Scuk je opravdu něco trochu jiného.
  • 4. 8. 2010 15:41

    Cuketka (neregistrovaný)
    Jdeme jednoznačně jinou cestou a taky si myslíme, že náš přístup ocení velká část lidí, kterým dosavadní katalogy nevyhovují. V době opravdu propracovaných katalogů od velkých hráčů se soustředíme na to, co je podstatné - lokální, autentické, relevantní (zkrátka lidské) zkušenosti. Z těch dáváme dohromady skutečně použitelného průvodce. ;)

    Hospodám v Brně držíme palce, páč Brno je nejvíc!

    Za tým Scuku / Cuketka
  • 4. 8. 2010 15:25

    sartori (neregistrovaný)
    Filtrovani se pry pripravuje, komentare system umi. Radsi budu mit na vyber vic moznosti nez tech slabych pet co nabizi Scuk. Tam mi unikne dobra hospoda "za rohem" jen proto, ze se k ni recenzenti jeste nepropracovali.
  • 4. 8. 2010 15:18

    Ferda (neregistrovaný)
    Lepší projekt? Inu, každému, co jeho jest. Poraďte mi, jak na tom brněnském webu najdu během několika málo minut hospodu, kde se skvěle vaří a je tam velmi příjemný personál.

    Je vidět, že jste základní myšlenku Scuku neobjevil. Tedy ne "udělat katalog, ve kterém budou všechny hospody na světě", ale katalog podniků, které recenzenti osobně navštívili a objektivně ohodnotili.

    K čemu je mi seznam stovek brněnských hospod, když nemám šanci poznat, která je opravdu kvalitní? K čemu je mi seznam, do kterého si může svůj podnik vložit každý hejhula, co má stánek s lángoši? A když už jsme u toho projektu Hospod v Brně - můžu si vyfiltrovat podniky, které mají salónek a zároveň se v nich podává snídaně? Bohužel, jak já to vidím, i ty Hospody v Brně jsou dalším z nedotažených projektů, které začaly jako dobrá myšlenka, ale nakonec je z nich nicneříkající katalog.

    Proto vítám Scuk, který přede mnou schová podniky, co nestojí za návštěvu a u těch, které neschová, se přesně dočtu, jak to v nich probíhá, co je na nich úžasného a dokonce můžu i srovnávat několik recenzí různých lidí.
  • 4. 8. 2010 14:49

    sartori (neregistrovaný)
    Zrovna v Brne uz nejakou dobu funguje mnohem lepsi projekt -
    http://www.hospodyvbrne.cz/
    Cili pro mne je prinos scuku nulovy.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).