Ano, ten druhý post jsem si přečetl a není nijak v rozporu s tím, že tvrdíte, že 200g tataráku za 99 MUSÍ být pro podnik ztrátové už v surovinách.
Myslel jsem si, že jste jen ňouma, ale vy jste skutečný idiot, co bude plácat nesmysly, hlavně aby nemlčel. Navíc ani číst neumíte, originální kobe přímo v Kobe mi chutnalo velmi a exportované "kobe" je proti tomu nic moc. O tom, komu chutná či nechutná stará dojnice jsem nepsal ani čárku, ale to sám moc dobře víte a jen kolem sebe potřebujete kopat, abyste se snažil zakrýt fakt, že akorát blbě lžete. Poslužte si, další reakce na ty vaše kydy nemají smysl.
bla bla bla bla bla
prectete si asi druhy muj post v tomto threadu (29. 7. 2012 3:01) pak se chytnete za rypak a prestante zvanit, delate ze sebe jenom zbytecne blbce.
kazdopadne vam preju at si pochutnate na svickovy z 5 let stary dojnice za 400kc :))) holt pan bude gurmet co mu nejede kobe, ale vydojena kravicka je pro nej top kvalitka :)))
Jasně, přesně jak jsem čekal, výmluvy a okecávky. Máte krátkou paměť, ocituji vás:
"on jen tupon muze verit, ze 250g tataracek z prave svickove vam nekdo udela za 99kc"
Takže kecáte, až se vám od huby práší a když vám to někdo dokáže, budete kličkovat jak zajíc. Tentokrát prý "dobrá svíčková". Nikde jste to nepsal a ostatně je to dobře, protože zatímco svíčková je exaktně definovaný kus masa, dobrá svíčková je naprosto subjektivní záležitost. Ostatně doporučuji zajet do Kobe na autentické hovězí wagyu. Udělal jsem to a proto vím, že velice rychle zjistíte, že i to extrémně drahé "kobe", co se prodává v Evropě, je dost vcelku nic moc a obyčejná svíčková vám přijde nepoživatelná. Proto nejsou vhodné pojmy jako "dobrý" nebo "kvalitní" bez bližšího upřesnění, protože pro každého to znamená něco jiného.
Já na tatarák za 99 nechodím, ale nemám rád, když někdo blbě lže, proto jsem se do diskuze zapojil.
nekecate, z kravy ktera netusi co je trava jiste sezenete svici za pulku, ale ja mluvil o KVALITNI tu vasi bych proste nejedl stejne jako rohliky z lidlu,, je to uhel pohledu. takze si klidne bezte na tataracek za 99 a pochutnejte si, ja s tim nemam problem. jen tvrdim ze dobrej tatarak za 99 neudelate ani doma.
Například jatka v naší obci nabízí pravou svíčkovou (z krávy) v maloobchodě za 300Kč/kg a z býka za 400-450Kč/kg. Díky matematice z druhé třídy celkem snadno vím, že 200g svíčkové z krávy tak vyjde na 60Kč a to v případě, že jsem koupil to maso jako koncový spotřebitel. Hospoda, která má zaručený odběr 200kg svíčkové v rámci 2 měsíců, dostane slevu ještě větší.
Já vím, teď mi zase vysvětlíte, že to určitě není z krávy, ale ze psa a že vlastně možná za 99 jde udělat, ale hospoda na tom nevydělá 100Kč na klientovi a milion vysvětlení, proč je OK, že prostě kecáte nesmysly.
ano vyraz "na materialu" znamena v restauraci/hotelu naklady nez vam to pristane na stole, stejne jako hangrle muze pro vas byt rucnik nebo apsac policka na knizky a presto to v restauraci obnasi neco jineho.
kalkulace se totiz dela na kompletni jidlo ne na hlavni surovinu. takze i energie a prace kuchare, cisnika, pomocne sily atd.
kdyz nad tim tak uvazuju tak kdovi jestli na to tataracku za 99 bude v minusu jen ty dve kila :)))
ted uz to chapu. ty tu bazirujes na 1200kc kvulit tomu "na materialu". evidentne do pohostinstvi nevidis takze je pro tebe material evidentne jen hlavni surovina, jinak bys vedel 2 veci, ze tatarak neni jen maso, ale i dalsi ingredience a ze nez ti prijde na talir je s tim spojena dalsi nutna rezie takze onen tataracek vyjde na materialu hospodu nejmin na 300.
snad uz ti to bude jasny.
Ano, chci dokazat ze na 250 g tataraku z prave svickove za 99 hospoda neprodela POUZE na MATERIALU 200, jak si tvrdil, pokud kilo normalni prave svickove stoji 800, jak si taky tvrdil. Proste jen blbe kecas.
Nerikam samozrejme ze na nem neprodela, nevidim duvod proc si to ovsem zvelicovat lhanim, coz je zase pointa kterou si zjevne nepobral ty.
ach boze, co tu chcete dokazat? ze hospoda na tataraku z prave svickove za 99 neprodela 200 nebo co vlastne?
zkratka za 99 tatarak ze svickovy NEJDE udelat, to mela byt pointa kterou jste evidentne nepobral.
ale tim vas nechci odrazovat, jiste za hrst kuponu takto vyhodnych nabidek dostanete servis a jidlo na urovni :)))
Ne, blabolit o 1200 za kilo jste zacal vy:
"on jen tupon muze verit, ze 250g tataracek z prave svickove vam nekdo udela za 99kc. pouze na materialu je hospoda uz nejmene -200kc"
Tedy dle vas stoji POUZE NA MATERIALU 250g svickove nejmene 200 + 99, tj. kilo prave svickove stoji dle Vaseho tvrzeni NEJMENE 1196 Kc.
ano i mnohem vic nez 1200kc.
ale napr. 800 je zcela bezna cena za kvalitni ceskou svickovou tzn. jen maso v nakupu na ten tataracek je za 200kc + dalsi prisady, prace a rezie ktery vyroba stoji. a to jsou jenom naklady a vy platite 99kc? pak jsou dve moznosti. bud ta hospoda prodela kalhoty a zavre, nebo misto tataracku z naskrabany hovezi svickovy dostanete namlety plecko za 80kc/kg z akce v lidlu.
pokud nekam jdu tak na doporuceni a to je sakra rozdil.
on jen tupon muze verit, ze 250g tataracek z prave svickove vam nekdo udela za 99kc. pouze na materialu je hospoda uz nejmene -200kc takze aby se dostala hospoda na nulu musite jim tam nejmin jeste 500kc nechat a o tom dost pochybuji.
nakupci kuponu nehledaji ve slevach kvalitni restauraci, ale kde si co nejlevneji nacpat pupek bez ohledu na kvalitu. jejich loajalita je pak rovna skoro nule, viz komentare na slevovych serverech a forech kde nadaji kdyz nekdo da tatarak za 200kc ze je drahej.
Ano, pokud jde jen o cenu, tak máte pravdu. Mně jde ale také o jiné parametry. Jak v hodpodě vaří, jaká je obsluha, jaké je tam prostředí, jestli mají "čisté trubky". To se na slevovém serveru nedovím, naopak nákup zde zvyšuje riziko, že tyto parametry nemusí být úplně v pořádku. Výjimky existují, ale potvrzují pravidlo.
Já občas koupím nějakou slevu na jídlo/pití. Tam je to prostě jasně dané. Když jedno pivo běžně stojí 30Kč a za poukaz 45Kč dostanu tři, tak proč ne. Stejně nás jde vždy parta, dáme si nějaké další pití, jídlo a v důsledku tam nenecháme o nic moc méně, než kdybychom poukaz neměli. A když se nám tam líbí, jdeme příště i bez poukazu. My dostali slevu na část útraty, restaurace naplnila kapacitu, nalákala hosty a vydělala na tom, co bylo mimo poukaz (vždy něco je). Vyhrají obě strany.
Slevové servery nepoužívám ze zásady. Byznys se slevami je v podstatě jen další nástroj pro manipulaci se zákazníkem. Marketingový nástroj. Pak je třeba rozlišovat druhy slev. Jsou slevy fiktivní, kde jde jen o kouzlení s čísly - ty kupujícímu nic nepřinesou. Pak jsou slevy skutečné - tam je zase na místě otázka proč ke slevě dochází, kvalitní aktuální zboží ve slevě zas tak často nebývá. Když už chci slevu, tak ji hledám v rámci konkurence na trhu sám, případně si ji sám s prodejcem vyjednám (jde to - dokonce i u O2). Jakýkoliv prostředník jen stojí další peníze,